Скъпи приятели, нашият блог и в частност тaзи категория е създадена с една единствена цел, да ви помогне правилно да определите вашия тип кожа. На база нашия опит ще се опитаме да Ви дадем насоки за подходящите за Вас грижи, терапии и продукти, с които да постигнете комфорт и оптимални резултати. Поради сезона, в който стартираме блога, решихме да започнем със статия, която касае най-често срещания проблем сред нашите клиенти, а именно пигментацията.

Близостта до морето неминуемо води до по-голям процент клиенти с нежелана пигментация.

Нека отговорим на няколко въпроса:

Защо се появяват петънца по кожата?

А-нормалното пигментиране се дължи на свръх производство на меланин, на жлези с вътрешна и външна секреция, възпаления и кожни заболявания и генетична предпоставка, но до голяма степен се дължи и на прекомерното излагане на слънце през летния сезон, без адекватна защита и липса на превенция през останалата част от годината.
Летните месеци ни радват с топли слънчеви лъчи, но радостта ни бива помрачена, когато забележим некрасивите петънца по кожата, тургура става по-груб, налице е загуба на еластичност, разширени пори, разширени капиляри. Горния епидермален слой се удебелява за сметка на дермата, където всъщност се намира важния за младостта ни Колаген. Неговите влакна изтъняват, накъсват се, намалява и хиалуроновата киселина.

Видове хиперпигментации на кожата:

Хлоазмата (мелазма утеринум);
Предизвиква се от интензивно излагане на слънце в комбинация с бременност, приемане на контрацептиви или хормонални терапии. Характеризира се с по-светли или по-тъмни сивкаво-кафяви петна, разположени симетрично по бузите, гърба на носа във вид на пеперуда, по челото, по горната устна, по-рядко по брадичката, клепачите или потъмняване на цялото лице. Тази пигмента-ция се обяснява с усилена функция на хипофизата по време на бременност. Обикновено изчезва при появата на първата менструация след раждане, но някои от петната могат да останат и да се задържат с го-дини. Появява се и при някои чернодробни заболявания (тумори), и при двата пола.

Сенилното старческо лентиго;
Представлява тъмни, рязко ограничени, дребни окръглени светло до тъмнокафяви петънца. Появяват се обикновено след петото десетилетие. Понякога могат да са множествени. По-често се наблюдават по лицето, при мъжете – върху теменната повърхност, раменете, шията и др.

Слънчево лентиго;
То се появява в по-млада възраст у хора излагащи се продължително и ексценсивно на слънце. Засягат се лицето (особено скулите и гърба на носа), по-рядко челото, брадичката и горната част на раменете. Петната са по-широки, неравномерно ограничени и лечението им е сравнително трудно.

Маточни петна
Пигментните петна могат да възникнат при девойки, а също така и при жени в климактериума, ако има заболяване на женските полови органи – матка, яйчници, както и при вземане на противозачатъчни препарати. Наричат се ‘маточни’ и се разполагат около устата и долната част на лицето.

Генерализирани (дифузни) хиперхромии
Появяват се при някои общи заболявания на ендо-кринните жлези (болест на надбъбречните жлези – Адисон), обменни заболявания, злокачествени тумори, чернодробна цироза, хронични интоксикации с някои метали, лъчеви въздействия (рентгенови облъчвания) и др.

Травматична хлоазма
Това е хиперпигментация, получена от натиск и триене върху кожата от твърди предмети (токи на колани, презрамки, каишки на часовник и др.)

Как да решим проблема с петънцата по кожата и некрасивия тен?

Проблемът с пигментацията може да е възникнал преди няколко месеца, а може и преди години. Оставена нетретирана пигментацията може да се задълбочи. Обикновено началото на есента е момента, в който да се започне корекция на нежеланата пигментация. Резултати се постигат в козметичната кабина с помощта на специализирани терапии, пилинг процедури или микродермабразио. Изборът е според индивидуалните нужди на клиента, предпочитанията и по преценка на козметика. Какво избрахме ние за нашите клиенти?

Първият и най-щадящ и безобиден начин е посредством избелващи терапии, съчетани с подходяща домашна грижа. Терапиите днес използват най-модерните технологии и не са за подценяване, но резултата идва след серия от процедури, прилагани през кратък интервал от време, най-много седмица.

От 01.11 ние стартирахме нашата БЯЛА РЕВОЛЮЦИЯ, като не само предлагаме третиране на нежеланата пигментация, но и държим да информираме нашите клиенти за огромната вреда от прекомерното излагане на слънце и рисковете, свързани с неадекватната защита на кожата от влиянието на ултравиолетовите лъчи. С тази цел избрахме подходяща терапия:

Терапия REVOLU C WHITE – Бяла Революция с Вит С

Терапия REVOLU C WHITE – Бяла Революция с Вит СРеволюционна технология за лечение на неравномерен тен и нежелана пигментация .
Синергичното действие на 14 активни съставки води до желани резултати, 7 избелващи съставки и 7 възстановяващи.
Печелившият отбор е Вит С, Шикимат киселина от групата на карбонова хидро киселина. Тази киселина се извлича от звездовиден анасон и предпазва от транс епидермална загуба на вода;Бадемова киселина – от групата на АНА киселини, нежно ексфолира, подмладява кожата и не предизвиква дразнене; ВитЕ, Хиалуронова киселина, Колаген, Хидроманил, Алантоин, Екстракт от Алое, Пантенол;

След дългогодишен опит в индустрията, смело можем да твърдим, че малко са продуктите с такъв богат набор от активки съставки, които се предлагат за професионална употреба на нашия пазар.

Прекомерната пигментация може да повлияе негативно върху настроението и самочувствието на човек. Тъмните петна най-често се появяват върху лицето, ръцете, деколтето и други части от тялото, които са често изложени на слънчева радиация и на кожата и трудно да се самозащити. Нарушената пигментация е в резултат на прекомерното производство на меланин в клетките, поради което се получат петна по кожата, чийто цвят варира от светло кафяво до много тъмно дори черен, размера на петната е различен от фини малки лунички до големи петна. Професионална козметична терапия насочена към кожа с неравномерна и нежелана пигментация, базирана на подробен, изчерпателен подход за отстраняването й. Фокуса от терапията е насочен за потискане процеса на мелоногенеза, контролира нарушения ред за правилно разпределение на пигмента в кожата. Внимателното приложение на процедурата води до оптимални резултати, благодарение на съвременните активни съставки в продуктите.

Терапията е подходяща за всички видове кожа с различен тип пигментация от различен произход.
Терапията идеално се съчетава с химически пилинг. Редуват се за оптимални резултати.

Предлагаме два основни типа пилинг на ACIDART, които покриват широк диапазон от най-чувствителната, куперозна кожа, до зряла, плътна, груба кожа с признаци за дехидратация и ясно изразени бръчки.

Но по подробно темата за пилинг процедурите ще представим в една от следващите публикации.

Тук е мястото да споменем, че най-важна е превенцията и защитата от вредните слънчеви лъчи, посредством редовното ползване на слънцезащитни продукти. Защитата на кожата няма сезонност, тя трябва да бъде целогодишна, продуктите, които се ползват могат да бъдат с различен защитен фактор, съобразно сезона. Пролетта е високо рискова и много често март и април месец се появяват петънца, понеже слънцето се подценява.

Скъпи клиенти, защитете Вас и децата си от слънцето, за да сте здрави и красиви! Използвайте адекватна за сезона и типа кожа слънцезащита!

Pin It on Pinterest

beauty-menu-350x320

Искате ли да научавате за Текущи Промоции и Новини?

Абонирайте се за електронния нибюлетин за да получавате Новини за Наши Промоции, Оферти и Нови продукти за Здравето и Красотата! 

Вие успешно се абонирахте!